Nieuws/Buitenland
839646
Buitenland

Verdachten rellen Rome melden zich

Negen mannen die in februari mogelijk betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome rond de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord, hebben zich bij de politie gemeld. De verdachten meldden zich nadat ze herkenbaar in beeld waren gekomen op de regionale zender RTV Rijnmond. In de uitzending waren twaalf relschoppers te zien.

De aanhang van Feyenoord veroorzaakte veel schade in de Italiaanse hoofdstad. Onder meer de oude Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden. De rellen leidden tot hevige verontwaardiging in binnen- en buitenland.

De verdachten zijn een 23-jarige Ridderkerker, een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, een 30-jarige man uit Hoek van Holland, een 21-jarige Barendrechter, een 23-jarige Schiedammer, 26-jarige Leidenaar, een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, een 30-jarige man uit Barneveld en een 25-jarige man uit Sprang-Capelle, liet de politie vrijdag weten.

Een week geleden had de politie voor het eerst foto's van relschoppers laten zien, zowel op televisie als op de politiewebsite. Inmiddels zijn meer dan twintig verdachten op basis van beelden geïdentificeerd. Agenten herkenden acht van hen, zestien anderen zijn geïdentificeerd na openbaarmaking.

Op het intranet van de politie zijn de afbeeldingen van een nieuwe groep verdachten gepubliceerd. Als intern recherchewerk geen resultaat oplevert, worden ook deze personen aan het publiek getoond. De betrokkenen worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging.