Nieuws
839671
Nieuws

Rebel Heart van Madonna flopt enorm

Madonna’s 'Rebel Heart' gaat niet als warme broodjes over de toonbank. Het blijkt haar grootste albumflop sinds twintig jaar te zijn. 

Van de nieuwe plaat Rebel Heart zijn er volgens muziekwebsite ConsequenceOfSound de eerste week maar 116.000 exemplaren verkocht. In de tweede week kelderde de verkoop met maar liefst 80 procent. Toen ging de plaat 22.800 keer over de toonbank.

Ook daalde het dertiende album van nummer twee naar nummer 21 in de Amerikaanse albumhitlijst. 

Lek

Ingewijden denken dat de lage verkoop te maken heeft met het vroegtijdig uitlekken van de tracks op de nieuwe plaat. Meerdere liedjes verschenen al in december, terwijl Madonna het album pas in maart uitbracht. Truc

Madonnas vorige album MDNA uit 2012 deed het beter. Daarvan werden er 359.000 van verkocht in de eerste week. Fans die toen kaartjes kochten voor haar concerten, kregen het album er gratis bij. Deze cd's werden ook bij het totaal aantal verkochte albums geteld. Deze slimme tactiek wordt ook weer bij Rebel Heart gebruikt. Helaas zijn er voor sommige shows nog geen tickets beschikbaar, waardoor de nieuwe albums nog geen eigenaar hebben. Deze albums worden dus nog niet meegeteld bij de verkoop.