Nieuws
839708
Nieuws

Treuren om Downton Abbey: nergens voor nodig

Direct nadat bekend werd dat de populaire serie Downton Abbey na zes seizoenen stopt, ging het helemaal los op social media. Nu al treuren om het verlies, terwijl we nog een heel seizoen tegoed hebben?!  Aan al het moois komt  een eind. Het goede nieuws is dat er genoeg alternatieven zijn.

1. Mr. Selfridge

Zo kunnen we nog volop genieten van de belevenissen van Mr. Selfridge.  In het derde seizoen krijgt de Londense warenhuis-magnaat het erg moeilijk. Vooralsnog ziet het er naar uit dat deze serie nog een tijd doorloopt.

Over twee weken is de grote televisiebeurs in Cannes. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) loopt daar ook rond om mooie producties aan te schaffen. Wie weet waar ze de hand op weten te leggen.

2. Call the Midwife

Vorig jaar kocht omroep MAX Call the Midwife. Een BBC-productie over het leven van een verloskundige in een armenwijk in Londen in de jaren '50.  Deze serie werd op de late avond uitgezonden.  Het is niet ondenkbaar dat het ontroerende verhaal van Jenny opeens weer opduikelt in het uitzendschema. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er in elk geval ook de dvd van de eerste twee seizoenen. In Engeland gaat het verhaal nog verder: daar zijn ze inmiddels aangekomen bij seizoen vier en vijf.

3. Bomb Girls

Bomb Girls werd eveneens aangeschaft op de belangrijkste televisiebeurs van het jaar. En ook uitgezonden door omroep MAX. Een indrukwekkende serie over powervrouwen  in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog.  De meeste Canadese mannen zijn naar het front. Vrouwen nemen noodgedwongen het werk over in de wapenfabrieken. Terwijl de soldaten vechten voor de vrijheid, vechten de dames voor hun eigen zelfstandigheid in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Het eerste seizoen is uitgezonden op de reguliere televisie, seizoen twee ligt nog op de planken.

4. Outlander

Betaalzender HBO biedt eveneens genoeg alternatieven. Outlander –met een schitterende rol van de Nederlandse Lotte Verbeek- volgt het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze verdwijnt. Zij ontwaakt in het Schotland van 1743. In deze onbekende wereld wordt ze uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder.

5. Game of Thrones

Het vijfde seizoen van Game of Thrones gaat op 13 april online, waarvan het zeker is dat er nog twee seizoenen volgen.

6. Banished

De BBC scoort op dit moment hoge kijkcijfers met de Britse dramaserie Banished. Als straf voor hun misdaden worden Engelse gevangenen naar Australië gestuurd. Een nieuw bestaan zorgt voor nieuwe regels.

7. The Hollow Crown, Sherlock en Wolf Hall

Brits drama wordt in Nederland enorm gewaardeerd. Op dit moment is er een aantal producties waar we in Nederland al naar uitkijken. The Hollow Crown, een echt Shakespeare-verhaal met Judi Dench in de hoofdrol, nieuwe afleveringen van speurneus Sherlock en het nieuwe kostuumdrama Wolf Hall mogen wat ons betreft zo snel mogelijk naar Nederland gehaald geworden. Of…toch maar even wachten tot Downton Abbey definitief is afgelopen? Dan is er in elk geval nog een mooi alternatief! Want wie wat bewaart… Precies.

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!