Nieuws
839710
Nieuws

Facebook onthult megadrones

Sociaal netwerk Facebook heeft deze week zijn plan omd e hele wereld van internet te voorzien middels drones, wat vorm gegeven. Zo gaat het bedrijf gebruik maken van drones ter grootte van een Boeing 737.

Het gaat dan om de vleugellengte. Qua gewicht zullen de onbemande vliegtuigen meer weg hebben van een personenauto. De vleugels zijn voorzien van zonnepanelen, waardoor de drones op een hoogte van 60.000 voet (ongeveer 18km) enkele maanden kunnen vliegen zonder dat ze hoeven te landen.

Het idee is dat de apparaten internettoegang bieden tot de tien procent van de wereldbevolking die in zulke afgelegen gebieden wonen dat reguliere vormen van internet - via kabels of draadloos - niet praktisch haalbaar zijn. De internetconnectie naar de grond toe gebeurt middels dataoverdracht via lasers.

Facebook heeft de eerste test met een dergelijke drone al succesvol afgerond. Het bedrijf gaat zijn proeven steeds verder uitbreiden met als doel om binnen drie tot vijf jaar een vloot werkende drones in de lucht te hebben.