Nieuws
839742
Nieuws

Top 5

Oost, west, paasbest

Zin in een lang weekend weg met Pasen? Kijk eens verder dan Parijs of Barcelona. Vijf steden waar je te midden van prachtige cultuur en een bruisend uitgaansleven ook heerlijk een eitje kunt tikken. 

Boekarest 

Schuif het 'ijzeren gordijn'  maar gewoon opzij. Ja, een tikkeltje grauw nog, maar de Roemeense hoofdstad Boekarest heeft veel in huis. Gezillige straatjes, modern uitgaansleven, winkels en een goede keuken, en natuurlijk honderden jaren aan geschiedenis.

Warschau 

Beleef de dynamiek van Warschau. Deze geheel gerenoveerde hoofdstad van Polen staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad biedt een bijzondere combinatie van een oud - centrum - en nieuw in de vorm van wolkenkrabbers die de skyline vormen. Een rijke historie, een rijke uitgaanscultuur ook, goed winkelen bovendien in zowel traditionele winkeltjes en markten als trendy shopping malls.

Venetië 

Koffie drinken tussen de duiven en toeristen op het San Marco plein, slenteren door de straatjes, ijsjes eten, zonnebrillen en tassen kijken, maskers kopen en Muranosouvenirs, en misschien zelfs een (veel te dure) gondeltocht maken... Veni, vidi Venice!

Rome 

Móet je toch echt een keer gezien hebben. De Italiaanse hoofdstad ís geschiedenis. Alles hier is even interessant en tot de verbeelding sprekend. En daarnaast natuurlijk een heerlijke plaats voor goed eten, lekker pleinzitten, rondlopen door de straten, winkels kijken en Italiaanse koffie drinken…

Madrid 

Terrasjes en fonteinen, tapas eten en flamenco dansers, slenteren langs de kraampjes op Playa Mazor, het Palacio de Cristal bewonderen, met de Teleférico over de rozentuinen van Rosaleda, Parque del Oeste en de rivier Manzanares ´vliegen´...  Genoeg te beleven in Madrid.

Bron: Wacca.be