Nieuws/Binnenland
839752
Binnenland

Weekendje Jazztivallen

Tientallen concerten, meer dan honderd muzikanten, volop jazz, soul, latin en zang. Vlak voor de zomertijd ingaat, is het jazz wat de klok slaat in Alkmaar. Zaterdag 28 maart zijn hier tijdens Jazztival tientallen optredens.

In het centrum van Alkmaar aan het Canadaplein, in de volksmond Cultuurplein genoemd, ligt TAQA Theater De Vest. Verspreid over twee zalen, in de foyer en in Grand Café de Studio, kunt u hier continu van muziek genieten. Klokslag 16.00 uur trapt Anne Chris de zesde editie van Jazztival af. De muzikanten van LosBandos brengen 's middags de foyer in zomerse sferen.

Ook zijn er optredens van Neerlands enig vrouwelijke saxkwartet Double Espresso en 'straatmuzikant-van-het-jaar-prijswinnaars' The Busquito's. In Grand Café De Studio laat Juicy Organism in de middag haar Hammond-geluid klinken en treedt het Simone Honijk Kwartet 's avonds op. Rock 'n soulband The Tibbs en Lantin Adventure sluiten de avond af.

Het festival is 's middags gratis te bezoeken, voor optredens die 's avonds plaatsvinden kunt u een kaartje kopen aan de kassa of online.

www.jazztival.nl