Nieuws
839811
Nieuws

'Apple wil gadget personaliseren voor het uitpakken'

Gadgetgigant Apple heeft een opmerkelijk nieuw patent aangevraagd op een techniek waarbij een apparaat al gepersonaliseerd wordt voordat de koper hem heeft uitgepakt.

In het octrooi staat omschreven hoe dat in zijn werk gaat. De koper van een nieuwe gadgets - zoals een iPhone - zou zijn huidige toestel tegen de verpakking aan kunnen houden, waarna ondermeer persoonlijke instellingen al worden overgezet. Wat voor draadloze technologie hiervoor gebruikt wordt, staat in het patent. Vermoedelijk wordt echter de NFC-chip in de iPhone 6 en 6 Plus gebruikt, waardoor alleen deze twee toestellen in aanmerking zouden komen.

Als de techniek tenminste al gebruikt gaat worden. Apple vraagt jaarlijks tientallen, zo niet honderden patenten aan en de meeste hiervan worden nooit werkelijkheid. Deze nieuwe, die ontdekt is door blog Patently Apple, is echter wel technisch gezien mogelijk. Bij Android-telefoons is het al mogelijk om via NFC instellingen over te zetten.

Ook Amazon biedt al enige mate van personalisering. Kopers van een Kindle e-reader krijgen het apparaat thuis met het gebruikersprofiel er al op.