Nieuws
839812
Nieuws

Doet u het licht even uit?

Earth Hour

Het licht gaat zaterdagavond uit. En dat doen we niet alleen, 162 landen doen mee. Het is 28 maart namelijk Earth Hour. Door een uur het licht te doven geven we met z'n allen het signaal dat we meer moeten doen tegen klimaatverandering

Tijdens dit uurtje zonder licht hoeft u natuurlijk niet alleen in het donker te blijven zitten. De Martinitoren, het Koninklijk Paleis, de Euromast en de St. Janskathedraal; ze gaan van 20.30 tot 21.30 uur allemaal op zwart. En het Wereld Natuur Fonds, de organisatie achter Earth Hour, heeft leuke activiteiten op het programma staan: van candle light dinners tot nachtwandelingen, van muziekvoorstellingen tot kookworkshops.

Zo gaat het licht uit in de Lieve Vrouwetoren, het startsein voor muziekoptredens. In omliggende restaurants kan er gedineerd worden in het donker. Friesland doet mee met een optreden van Elske DeWall op het Gouverneursplein. Gestart wordt om 19.30 uur met een lichtoptocht (ingang Fries Museum). Om 20.45 uur is er een puzzelspeurtocht in het donker.

 

Behalve de Sint Pieter in Rome gaat ook de Grote Kerk in Wageningen op zwart. Om 20.30 gaat de schakelaar om en dat is dan ook gelijk het startsein voor een avond vol activiteiten op de Markt. Bij verschillende cafés en restaurants rondom de Markt kunt u gezellig bij kaarslicht eten. Ook hier zijn muziekoptredens en er is een vuurshow.

Natuurlijk doet Amsterdam als hoofdstad ook mee. Van het Paleis op de Dam tot de Bijenkorf, van Madame Tussauds tot Peek & Cloppenburg, en van het NH Grand Hotel Krasnapolsky tot pubs Cafe Zwart, Euro Pub, Majestic & Yip Fellows. Erbij zijn? Om 20.00 uur wordt er in Grand Café Mathilde afgeteld en kunt u de Dam in het donker bekijken. Hier vindt ook het optreden van Wyke van Weelden, bekend van de WNF-campagnehit 'World of Blue', plaats.

Kunt u zaterdagavond niet van huis? Dan zit er niets anders op dan er thuis een feestje van te maken. Lichten doven en kaarsjes aan...

www.wnf.nl/nl/earth_hour