Nieuws
839844
Nieuws

Gratis klein stukje navigeren met nieuwe TomTom-app

Navigatiebedrijf TomTom heeft een nieuwe app voor Android-telefoons gelanceerd, TomTom Go genaamd. Het bedrijf heeft voor de applicatie een opmerkelijke verdienmodel bedacht. Gebruikers kunnen per maand 75 kilometer gratis navigeren, maar voor meer moet een abonnement worden afgesloten.

Een jaarabonnement op de dienst kost €19,99, terwijl voor een driejarig abonnement €44,99 neergeteld moet worden. De applicatie vervangt de TomTom Navigation-app, waarin gebruikers voor elke kaart moesten betalen. Gebruiikers van deze app kunnen overigens een gratis drie jaar durend abonnement krijgen omdat ze al eens een of meerdere kaarten hebben gekocht. Ze moeten hiervoor wel een aantal stappen doorlopen, zoals TomTom op zijn site omschrijft.

TomTom Go is geschikt voor Android-toestellen met versie 4.0 van het besturingssysteem of hoger. Ook is een scherm met een minimale resolutie van 800 bij 480 pixels vereist. De app bevat offline kaarten, informatie over flitsers en files en biedt integratie met de contacten op de telefoon. Door dit laatste is het mogelijk om - als het adres in de contactenlijst bekend is - direct een route naar een persoon te plannen.

Het is nog niet bekend of de huidige iOS-navigatieapps van TomTom ook worden vervangen door een abonnementsapplicatie.