Nieuws/Buitenland
840217
Buitenland

'Piloot rampvlucht buiten cockpit gesloten'

Een van de piloten van het in Frankrijk neergestorte vliegtuig zou vlak voor de opmerkelijke daling de cockpit hebben verlaten. Vervolgens kon hij ondanks verwoede pogingen niet meer terug de cockpit in.

Dat meldt The New York Times op gezag van een hoge militaire functionaris, die onderzoek doet naar de zwarte dozen van het ramptoestel. Hij heeft de geluidsopnames uit de cockpit bestudeerd.

,,De piloot buiten de cockpit klopt zachtjes op de deur, maar er wordt niet geantwoord", vertelt de onderzoeker anoniem aan de gezaghebbende Amerikaanse krant. ,,Dan bonkt hij harder en harder, maar er komt nooit een antwoord. Even later kan je horen dat hij de deur probeert in te beuken."

De opmerkelijke bevindingen geven nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de crash. ,,We weten niet waarom hij de cockpit heeft verlaten. Maar het is wel duidelijk dat de andere piloot de deur niet meer open doet." Over de omstandigheden in de cockpit en wat er met de andere piloot gebeurd is, is nog niks bekend.