Nieuws/Binnenland
840250
Binnenland

TREKfestival: ode aan de trekvogel

De lente is begonnen en daarmee ook het festivalseizoen. Een vreemde eend in de bijt dit jaar is het gloednieuwe festival rondom Nationaal Park Lauwersmeer; het TREKfestival. Een evenement dat een ode brengt aan de trekvogel.

Jaarlijks brengen duizenden trekvogels tegelijk een bezoek aan dit mooie natuurgebied. Festivalbezoekers gaan ook trekken en maken van 27 tot en met 29 maart een reis van pleisterplaats naar pleisterplaats, van voorstelling naar voorstelling, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het festival gaat ook over lekkere trek en over trekken in de zin van reizen. In de deelnemende havens, musea, campings, bed & breakfast-locaties en restaurants wordt u waarom getrakteerd op theater, muziek, kunst en lekker eten.

Een greep uit het aanbod: in Zoutkamp laat reizigerscollectief Zwerflust festivalbezoekers meesmullen van hun reisverhalen. Zeilen en op zoek naar gesprekken met diepgang?

Vaar mee met de sjalk ’De Groene Eenvoud’. Leer vogels ’ringen’ bij de Bosschuur van Staatsbosbeheer in Lauwersoog of volg een workshop ’vis fileren’ op ’t Ailand Lauwersoog.

Speciaal voor de vogels zet de vissermanschouw De Raaf, die tijdens TREK als festivalschip fungeert, op zondag koers naar het ’Rif’. Daar zal de achtkoppige bemanning een opruimactie houden. Zo levert het festival, buiten een leuke tijd voor zijn bezoekers, ook een schone en mooie broedplaats op voor de vogels.

www.trekfestival.nl