Nieuws/Binnenland
840427
Binnenland

MH17: opnieuw stoffelijke resten geborgen

Nederlandse onderzoekers hebben opnieuw stoffelijke resten gevonden van slachtoffers van de rampvlucht MH17 van juli vorig jaar. Een team van defensie- en politiemedewerkers heeft dinsdag en woensdag bij Grabovo in Oost-Oekraïne stoffelijke resten geborgen. Ze worden overgebracht naar Charkov. Ook zijn wat persoonlijke bezittingen veiliggesteld, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

De resten komen zaterdag rond 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Hierbij wordt hetzelfde ceremonieel toegepast als bij eerdere aankomsten.

Het team bezocht woensdag ook een gebied ten noordwesten van Petropavlivka. Nederlandse onderzoekers konden daar niet eerder naar toe, omdat de veiligheidssituatie dit niet toeliet. Wel liet de burgemeester van Petropavlivka de afgelopen periode wrakstukken verzamelen. De Nederlanders hebben deze wrakstukken opgehaald en naar Charkov gebracht.

Het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 stortte op 17 juli vorig jaar neer in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Tot dusver zijn 296 slachtoffers van de ramp geïdentificeerd