Nieuws/Binnenland
840511
Binnenland

Duitse en Spaanse ambassade: vlaggen halfstok

Aan de kanselarij van de Duitse ambassade aan de Haagse Groot Hertoginnelaan is de vlag woensdagochtend halfstok gehesen, als teken van rouw na de vliegramp dinsdag. Dit heeft de woordvoerster van de diplomatieke vertegenwoordiging laten weten. Ook aan de ambtswoning van ambassadeur Franz Josef Kremp, Huis Schuylenburch aan de Hofvijver, hangen de Duitse driekleur en de Europese vlag halfstok. In Berlijn hangt op alle ministeries de zwart-rood-gouden vlag halfstok.

Donderdag en vrijdag kan in de kanselarij van de ambassade een condoleanceregister worden getekend. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 15.00 uur.

Ook de Spaanse ambassade aan het Lange Voorhout heeft woensdag de vlag halfstok gehesen. Hetzelfde geldt voor de woning van ambassadeur Fernando Arias González, aldus een woordvoerster van de diplomatieke vertegenwoordiging.

Door de crash van de Airbus van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings in de Franse Alpen kwamen 150 mensen om het leven, onder wie zeker een persoon met de Nederlandse nationaliteit. In het Duitse toestel zaten veel Duitse passagiers. Het toestel was onderweg van het Noord-Spaanse Barcelona naar het West-Duitse Düsseldorf.