Nieuws
840539
Nieuws

Moeder slaat alarm om gebrek aan onderwijsstructuur

Gameverslaving door iPad in de klas

„Door de iPad in de klas is mijn zoon aan het gamen verslaafd geraakt. Hij werd thuis boos en opstandig als hij niet online kon." Ook drong de lesstof niet tot de jongen door, zo vertelt een moeder die graag anoniem wil blijven, maar wel wil waarschuwen voor de negatieve bijwerkingen van de iPadscholen en speciale iPadklassen die in ons land als paddenstoelen de grond uitschieten „Hij bleef zitten in de eerste, mede als gevolg van die verslaving. Uiteindelijk is hij bij me weggelopen omdat hij helemaal flipte toen een keer de wifi eruit lag.”

Dinsdag werd bekend dat de Open Universiteit -met subsidie van het ministerie- de effecten gaat onderzoeken van de Steve Jobs scholen, ook wel bekend als de iPadscholen. Inmiddels zijn er in ons land 22 van deze scholen. Internationaal trekken ze veel belangstelling en er zijn zowel voor- als tegenstanders. Het aantal iPadklassen is onbekend.

Het concept achter de Steve Jobs scholen is ‘onderwijs voor een nieuwe tijd’ (O4NT), mede bedacht door Maurice de Hond. Kinderen op deze scholen krijgen allemaal een eigen iPad. De nadruk ligt op onder andere creativiteit en samenwerken. Er zijn geen vastomlijnde lessen, leerlingen stellen samen met de coach en ouders het lesprogramma vast.

Lees het hele artikel hier.