Nieuws/Binnenland
841303
Binnenland

Spelen anno 2015

Zo'n 9000 m2 met Video Mapping, Augmented Reality en 4D. Dat is het 21 maart geopende, gloednieuwe speelparadijs Yumble in Roermond. Een manier van spelen die helemaal hoort bij de digikids van deze tijd.

Yumble speelt in op het tijdsbeeld waarin we leven. Zitten kinderen tegenwoordig uren achter het computerscherm, in Yumble duiken ze letterlijk ín het spel. de monitor. Door de inzet van de modernste videoprojectie en motiontechnologie (normaal gesproken gebruikt bij concerten en festivals), ontstaat een interactief, attractiepark. Stilzitten is er dus niet bij.

 

Yumble heeft dertien verschillende attracties, waaronder de 4D-ride van het Nickelodeon-programma 'Mia and me' waarin kinderen Mia helpen in haar strijd tegen de vijanden. In 'Tim's rescue' maken kinderen de achtbaanrit van hun leven, maar dan wel door een virtuele wereld. En in de attractie 'Avatar' zien de spelertjes zichzelf terug als een levensecht karakter, door de techniek die Amerikaanse animatiestudio's gebruiken om animatiepoppetjes tot leven te brengen.

U ziet, onschuldige spellen waar geen geweld en agressie aan te pas komt. En dat maakt de ouders dan weer blij. Yumble is leuk voor kids van 4 tot 15 jaar. Het park vindt u naast het Designer Outlet in Roermond.

www.yumble.nl