841969
Binnenland

Meisjes leefden in een hel

De twee tienermeisjes uit Kerkrade, die slachtoffer zijn geworden van langdurig misbruik in het nieuwe kinderseksschandaal in Limburg, hebben gedurende lange tijd in een hel geleefd. Ze waren overgeleverd aan twee loverboys die gewoon vrienden leken.

Dat blijkt uit hun verklaringen bij de recherche, ingezien door De Telegraaf. De dagbesteding van de meisjes van 14 en 15 jaar zag eruit alsof ze volwaardige prostituees waren. Het gruwelijke misbruik vond onder andere plaats in de woning van de 33-jarige Michel P., een van de vijf verdachten in deze zaak, in de Heerlense binnenstad. P. reed de meisjes vaker rond als een soort escortservice, regelde de klanten en zorgde samen met hoofdverdachte Sianley F. (27) voor voorbehoedsmiddelen, verklaarde een van de misbruikte tieners.

„Michel kwam op het idee om ons te gaan prostitueren. Als er een klant kwam, dan deed ik zelf de deur open en vroeg de mannen te betalen. De helft van dat geld moest ik dan aan Michel of Sianley, die altijd bij de seks aanwezig was, geven.” Het seksueel misbruik nam blijkbaar steeds grotere vormen aan. Een eveneens verdachte klant (26) uit Geleen wilde anale seks voor 250 euro. Een van de slachtoffertjes: „Dat heb ik toen maar geprobeerd.”

Het gruwelijke misbruik werd steeds erger. Lees meer in De Telegraaf van vandaag