Nieuws
842287
Nieuws

Ook advocatenkantoor van Bram Moszkowicz failliet

Opnieuw een zakelijke tegenslag voor Bram Moszkowicz. Zijn advocatenkantoor Mr. Abraham Moszkowicz B.V is failliet verklaard.

Begin deze maand viel al zijn persoonlijke bv Chatan om. Moszkowicz kondigde vorige maand aan dat hij het faillissement van zijn ondernemingen zou aanvragen, omdat hij zijn schuldeisers niet meer kon betalen.

Vandaag blijkt ook het roemruchte advocatenkantoor failliet verklaard. Curator Herman Kreikamp zegt dat het nog te vroeg is om over de oorzaak van het faillissement te spreken, maar bevestigt dat de advocatenpraktijk nog een fiscale schuld heeft.

Belastingschuld

Vooral de Belastingdienst jaagt op de gewezen advocaat. De fiscus eist nog €172.941,50 van Chatan, omdat Moszkowicz nagenoeg geen loonbelasting afdroeg. De belastingschuld van het omgevallen advocatenkantoor is minder groot dan die van Chatan, zegt curator Kreikamp.

Eerder moest hij onder druk van de Belastingdienst al zijn woonhuis en kantoor aan de Amsterdamse Herengracht verkopen. Ook legde de fiscus toentertijd beslag op zijn inkomsten.

Een persoonlijk faillissement van de 54-jarige Moszkowicz werd eerder dit jaar tenauwernood afgewend, toen zanger Gordon financieel bijsprong.

Geschrapt

Moszkowicz mag zich sinds 2012 al geen advocaat meer noemen, nadat cliënten hadden geklaagd over het gebrekkige werk van de strafpleiter, die desondanks torenhoge rekeningen indiende.

Verder bleek ook dat Moszkowicz grote sommen contant geld aannam zonder dit te melden, zijn administratie een zootje was en hij verplichte bijscholingscurssen niet had gevolgd.