Nieuws/Binnenland
842853
Binnenland

Jongen (6) breekt been in Efteling-attractie

Een jongetje van 6 heeft maandagmiddag in de Efteling zijn been gebroken toen hij uit een karretje van een attractie stapte. Het ritje was nog bezig.

Het ongeluk gebeurde in het beroemde Carnaval Festival. Halverwege de rustige tocht langs vrolijke poppen besloot een vriendje van de knul om de beugel van zijn karretje te forceren en uit te stappen. Toen het slachtoffer hetzelfde probeerde, ging het mis: hij kwam met zijn been onder het bewegende wagentje terecht.

Terwijl de jongen zich gillend probeerde los te maken, reed het bakje tergend langzaam over zijn onderbeen heen. Daarbij brak hij zijn kuit- en scheenbeen. Pas aan het einde van de rit kregen Efteling-medewerkers door dat er iets niet in de haak was, omdat in de populaire attractie geen beveiligingscamera’s hangen.

Vervelend

De jongen was op schoolreisje in het pretpark. Samen met zijn moeder, die als begeleidster aanwezig was, is hij naar het ziekenhuis gegaan, waar hij onder narcose moest worden gebracht vanwege de hevige pijn. Daar lag hij dinsdagmiddag nog steeds.

De Efteling noemt het incident ‘heel vervelend’, maar wijst er wel op dat uitstappen nu eenmaal niet de bedoeling is. „Die beugel zit er niet voor niks”, zegt woordvoerster Femke van Es. „De attractie is gewoon veilig.” Waarschuwingsbordjes ophangen vindt ze dan ook onnodig. „Bordjes brengen baldadige jongens wellicht juist op verkeerde gedachten.”