Nieuws
843405
Nieuws

Grote oefening noordelijke vloot Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft opdracht gegeven voor grootschalige oefeningen van de noordelijke vloot van het land. Dat heeft de minister van Defensie, Sergei Sjoigoe, maandag gezegd tegen het Russische staatspersbureau RIA. Bij de oefeningen zijn bijna 40.000 militairen, 41 oorlogsschepen en vijftien onderzeeërs betrokken.

De noordelijke vloot is verantwoordelijk voor de verdediging van het noordwesten van Rusland en heeft toegang tot de Arctische en Atlantische Oceanen, vanuit bases aan de Barentszzee en de Noorse Zee.

Eerder deze maand begon Rusland met grootschalige militaire oefeningen in het zuiden van het land. De oefeningen vinden plaats in de Kaukasus. Ook bases in Armenië, de afvallige Georgische regio's Abchazië en Zuid-Ossetië en de door Rusland geannexeerde Krim in Oekraïne zijn bij de oefeningen betrokken.

Volgens Sjoigoe heeft het land zijn militaire capaciteiten vergroot. „Nieuwe uitdagingen en bedreigingen van de militaire veiligheid eisen dat de gewapende macht zijn militaire capaciteiten verder uitbreidt.”