Nieuws
843500
Nieuws

Samsom: Schippers even van slag

PvdA-leider Diederik Samsom snapt best dat VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) „even van slag” is nu twee VVD-bewindslieden zijn afgetreden. Maar hij adviseert haar en andere VVD'ers vooral vooruit te kijken in plaats van te zeggen dat het geen toeval is dat de oude kwestie van de Teevendeal, die deze week tot het vertrek van Ivo Opstelten en Fred Teeven leidde, in verkiezingstijd is opgedoken.

„In de woorden van de eigen VVD-slogan: koers houden”, zei Samsom zaterdag in het radioprogramma Spijkers Met Koppen. „Niet met onszelf bezig zijn, maar waar het om gaat.” Samsom vindt het vertrek van de twee bewindslieden heel vervelend, vooral voor coalitiepartner VVD en de andere collega's in het kabinet. Maar politiek is een hard vak, het kan zomaar afgelopen zijn, constateerde Samsom.

Schippers denkt dat het niet voor niets is dat de zaak-Cees H. juist nu, tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag, opnieuw opspeelde. Ze wees erop dat dat vorig jaar, tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, ook opeens gebeurde. Schippers vindt dat moet worden uitgezocht welke „kracht” daarachter zit.