Nieuws/Buitenland
843541
Buitenland

DJ velt Duitsers 

Een ogenschijnlijk ongevaarlijk geintje van een DJ in het Zuid-Duitse Vohenstrauss is in de nacht van zaterdag op zondag uit de hand gelopen. Zeker achttien bezoekers van een zogeheten single-feestje raakten gewond toen de plaatjesdraaier met een blusapparaat op de menigte spoot.

De hulpdiensten rukten massaal uit toen de eerste oproepen kwamen. De diskjockey dacht waarschijnlijk een schuimblusser in handen te hebben en wilde daarmee het feestje van wat extra sfeer voorzien. Het bleek echter een poederblusser en de fijne stof vulde in een mum van tijd de ruimte, waar zo'n 450 mensen uit hun dak gingen. „Hoe hij het in zijn hoofd heeft gehaald om dat te doen is ons een raadsel”, aldus een woordvoerder van de politie.

Sommigen ademden het poeder in, anderen kregen het in de ogen. Hoewel de stof niet schadelijk voor de gezondheid is, zorgde het voor veel paniek. In de chaos probeerden de gasten snel de zaal te verlaten. Daarbij liepen de bezoekers botbreuken en kneuzingen op. Acht van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk melden zich nog meer slachtoffers. De schade bedraagt zo'n 100.000 euro.