Nieuws/Binnenland
843550
Binnenland

Boekenweektreinen trekken 240.000 reizigers

Gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk: rond de 240.000 Nederlanders maakten daar zondag, op de laatste dag van de Boekenweek, gretig gebruik van. Het waren er evenveel als vorig jaar, heeft de NS gemeld.

De schrijver van het boekje 'De zomer hou je ook niet tegen', de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst, reisde zelf met de trein vanuit Amsterdam via Den Bosch en Roosendaal terug naar België. Hij las via de intercom uit het boek voor, maar greep de gelegenheid ook aan om de veelgeplaagde conducteurs een hart onder de riem te steken. „Een spontane, hartverwarmende actie die hem applaus van de reizigers opleverde”, aldus een woordvoerder van de NS.

Onder de passagiers in de trein met Verhulst was minister Jet Bussemaker (Cultuur). Net als zeker honderd anderen liet zij haar boek door hem signeren.

Het was de veertiende keer dat hoofdsponsor NS treinreizigers de gelegenheid gaf gratis door heel het land te kunnen sporen, gewapend met het Boekenweekgeschenk. Mensen kregen het gratis bij een aankoop van minimaal 12,50 euro aan boeken. Het thema van deze tachtigste Boekenweek was 'Waanzin'.