Nieuws/Buitenland
843562
Buitenland

Joodse supermarkt Parijs weer open

De Joodse supermarkt Hyper Cacher in Parijs, waar in januari een gijzeling plaatshad, gaat zondag weer open. Het gebouw is gerenoveerd en er is nieuw personeel in dienst genomen, liet het management van de winkelketen weten.

In januari schoot Amedy Coulibaly in Parijs een agent dood. Een dag later hield hij mensen gegijzeld in de supermarkt. Vier mensen, onder wie een winkelmedewerker, kwamen daarbij om. Een ander personeelslid raakte gewond. Coulibaly werd gedood bij de bestorming door de politie.

Het gebouw raakte ernstig beschadigd door de gijzeling en de daaropvolgende bestorming. De gijzeling was twee dagen nadat twee andere terroristen in Parijs twaalf mensen hadden doodgeschoten op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Robert Ejnes van de Representatieve Raad van Franse Joodse Instituten is blij dat de winkel weer opengaat. „Het laat zien dat de Joodse gemeenschap in Frankrijk doorgaat met leven. We willen laten zien dat wat er ook gebeurt, het leven overwint”, zei hij tegen The New York Times.