Nieuws
843608
Nieuws

Top 10: naakt slapende nationaliteiten in hotels

Naaktslapers in hotels

De Fransen slapen het liefst naakt en de Nederlanders lijken toch een stuk gereserveerder te zijn tussen de lakens… Tenminste, wanneer we in een hotel slapen.

Uit het wereldwijde onderzoek van Hotels.com blijkt dat de Fransen een stuk minder preuts zijn dan alle andere nationaliteiten. 51% van de Fransen geeft aan zonder ook maar enkel kledingstuk te slapen in een hotel. Dit alles blijkt uit onderzoek van Hotels.com onder meer dan 25.000 reizigers

Waar de Britten wellicht bekend staan als keurige gentlemen in geruite pyjama’s, komen zij verassend uit de hoek met een tweede plaats in de top 10 naakt slapende nationaliteiten (24%).

De Scandinaviërs blijken in hun koffer ook minder ruimte vrij te maken voor nachtkleding. 24% van de Noren heeft aangegeven zonder kleren te slapen, evenals 20% van de Zweden en 19% van de Finnen.

Preuts?

Samen met de Ieren sluiten de Nederlanders de top 10 af met slechts 16%. Durven wij Nederlanders niet te zeggen hoe we slapen in een hotel of zijn we toch iets preutser dan gedacht?

Tenslotte zijn de reizigers die het liefst met een pyjama aan slapen verrassend genoeg afkomstig uit de warme Mediterrane landen. De Italianen (71%) en de Spanjaarden (59%) kleden zich ook graag modieus tussen de lakens.

In deze landen wordt het liefst naakt geslapen in hotels:

  1. Frankrijk  51%
  2. Verenigd Koninkrijk 24%
  3. Noorwegen 24%
  4. Zweden 20% 
  5. Finland 19%
  6. Australië 19%
  7. Denemarken 18%
  8. Canada 17% 
  9. Ierland 16%
  10. Nederland 16%