Nieuws
843716
Nieuws

Affaires mogelijk opzet

’VVD pootje gelicht’

De VVD ziet in de vele affaires die nu naar buiten komen, een geregisseerde poging om de partij vlak voor de verkiezingen te beschadigen.

In een interview met deze krant stelt minister Schippers (Volksgezondheid) dat de timing van integriteitskwesties, zoals het opgedoken bonnetje rond de Teevendeal, ’geen toeval’ is.

„Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt”, zegt de VVD-bewindsvrouw, die deel uitmaakt van het VVD-campagneteam.

Ze vermoedt dat er zaken naar buiten zijn gebracht vanwege de belangrijke Statenverkiezingen van aanstaande woensdag, waarmee indirect ook een nieuwe Eerste Kamer wordt gekozen.

Wie de mensen zijn die het vermeende beschadigingsoffensief voeren, zegt Schippers niet te weten. „De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.”

Lees het hele interview met Edith Schippers hier.