Nieuws
843815
Nieuws

Elektro-Porsche bevestigd

Porsche werkt aan een volledig elektrisch model, zo blijkt uit planning vrijgegeven door de Volkswagen Groep en gefotografeerd door het Britse Autocar. De geruchten van een EV-Porsche gingen al langer rond, maar worden nu door de fabrikant bevestigd.

Het getoonde schema is vrijgegeven door ontwikkelingsbaas Ulrich Hackenberg. Om wat voor elektrische Porsche het gaat is nog niet bekend, want Hackenberg noemde verder geen details, maar de kans bestaat dat het een kleinere vijfdeurs hatchback wordt op basis van de Porsche Panamera Sport Turismo Concept die op de Autosalon van Parijs in 2012 werd onthuld. De levering van de EV-Porsche moet in 2019 of mogelijk zelfs al in 2018 van start gaan.

Brandstofcel

Op hetzelfde schema staan eveneens waterstofmodellen van de merken Audi, Volkswagen en jawel, ook Porsche. Ook over de modellen met een brandstofcel zijn nog geen details bekend. Dat Volkswagen de techniek ontwikkelt is in ieder geval al langer bekend. Voor de fabrikant is het onderbrengen van zo’n aandrijfsysteem geen groot probleem meer, aangezien de MQB- en MLB-bouwstenen waarop de Volkswagen Groep zijn auto’s bouwt modulair zijn. Diesels, benzinemotoren, elektrische, hybride, plug-in hybride en dus ook waterstof: het past er allemaal in.

Volkswagen-baas Dr. Martin Winterkorn zegt in een toespraak tot wel veertig modellen binnen de VW-familie te kunnen elektrificeren zonder grote moeite. "Ook brandstofceltechniek kan worden toegepast zodra de techniek en infrastructuur marktklaar zijn", zegt hij in een statement.

* * * Heel nieuw is een elektro-Porsche niet. Sterker nog, het idee stamt al van voor 1900! Lees er hier meer over! * * *