Nieuws
843855
Nieuws

Microsoft's Cortana naar Android en iOS

Microsoft werkt aan een geavanceerde versie van zijn spraakassistent Cortana. De concurrent van Apple's Siri wordt een stuk intelligenter en komt beschikbaar als app voor Android en iOS.

Voor het verbeteren van Siri maakt Microsoft gebruik van onderzoek uit een kunstmatig intelligentie project dat de naam 'Einstein' draagt. De nieuwe versie zal komende herfst met de komst van Windows 10 verschijnen voor de desktop. De standalone app verschijnt later, zo laat een ingewijde weten aan persbureau Reuters.

Eric Horvitz, directeur van Microsoft Research en een onderdeel van het Einstein project, laat weten dat technologie die e-mail kan lezen en begrijpen een centrale rol speelt in de volgende versie van Cortana.

Het plan om Cortana beschikbaar te maken op apparaten die draaien op software van rivalen, zoals Google en Apple, is onderdeel van een nieuwe strategie van de softwaregigant om Microsoft software te verkopen voor elk apparaat en platform, in plaats van consumenten te dwingen Windows te gebruiken.