Nieuws
843862
Nieuws

Justitie vervolgt ex-bestuurders Innoconcepts

De voormalige top van het beursgenoteerde bedrijf ‘Innoconcepts’ uit Eindhoven wordt door justitie beschuldigd van een miljoenenfraude.

De drie bestuurders van het uitvindersconcern, waaronder oprichter Fred Langerak, Peter Teerlink en Cees van der Jagt, worden verdacht van bedrog in de jaarstukken van 2005 tot en met 2008, oplichting en valsheid in geschrift. Daarnaast is de verdenking dat twee voormalig leidinggevenden ook hebben gehandeld in aandelen met voorwetenschap in 2007.

Aangifte na faillissement

Innoconcepts ging uiteindelijk in 2010 failliet. De Vereniging van Effectenbezitters deed een jaar later aangifte tegen de bestuurders.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de jaarrekeningen rooskleuriger zijn voorgesteld dan de werkelijke situatie bij het bedrijf. Hierdoor zijn beleggers verleid aandelen van Innoconcepts te kopen en is ING bereid gevonden het bedrijf een lening te verstrekken. Door de vermoedelijke fraude zouden zij voor miljoenen zijn opgelicht.

Administratie uitgeplozen

In mei 2013 zijn er doorzoekingen geweest in vier woningen en twee bedrijfspanden in Nederland. Daarbij is administratie in beslag genomen. In de periode erna is de administratie uitgeplozen en zijn er getuigen gehoord, meldt een woordvoerster van het Functioneel Parket, het onderdeel van justitie dat grootschalige fraudes aanpakt.

 

Klik hier voor al het actuele beurs- en bedrijfsnieuws