Nieuws/Binnenland
843883
Binnenland

Kunst en cultuur in Breukelen

Twee uitjes in het gezellige oude centrum van Breukelen; de 'Hotspotdagen' en 'Theater on Tour'. Nog tot en met zondag 15 maart is het feest in de stad aan de Vecht. Breukelen is tijdens deze dagen een plek voor mensen die van kunst, muziek en theater houden, maar ook van winkelen en lekker eten en drinken.

Na de geslaagde editie van 2014 hebben nog meer winkeliers en ondernemers hun locatie opengesteld als 'expositieruimte waar mogelijk'. Met hun hulp kan er dit jaar op 60 locaties in het centrum van Breukelen kunst worden bekeken. Hetzelfde aantal kunstenaars zal hun werk tonen. Tijdens de Hotspotdagen zijn er minibedrijfjes waar je kunt rondsnuffelen tussen alle handgemaakte spullen.

hotspot.hetkunstenaarscollectief.nl

 

Extra publiekstrekker dit jaar is het evenement 'Theater on Tour'. Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart staat Breukelen dus niet alleen in het teken van kunst, maar ook van cultuur. Er zijn verschillende theatrale optredens en de plaatselijke horeca speelt hier slim op in met speciale theatermenu's.

's Middags en 's avonds zijn er dans-, theater-, zang- en muziekvoorstelling op verschillende locaties te zien, gecombineerd met cabaret en straattheater. Professionele acts gemengd met beginnende artiesten. Zo heeft Pyromancer al meer dan tien jaar internationale ervaring. Tijdens zijn cirkelshow verzamelt hij het publiek om zich heen voor een vuurshow met spectaculaire vlammen. Hij laat het publiek samenkomen en warmt het op voor een zinderende finale...

 

Tijdens 'Theater on Tour' zijn er voorstellingen waarvoor gereserveerd moet worden en er zijn gratis voorstellingen.

www.theaterontour.nl