Nieuws
843885
Nieuws

PVV geweerd bij debat

De Brabantse PVV-fractie is donderdagvond niet welkom bij een verkiezingsdebat van vakbond FNV in Bergen op Zoom. FNV had de PVV aanvankelijk wel uitgenodigd, maar trok die invitatie later weer in. Reden zijn de minder-Marokkanen-uitspraken die PVV-leider Geert Wilders vorig jaar deed.

Het dagelijks bestuur van de FNV heeft vorig jaar, naar aanleiding van de Marokkanen-uitspraken, besloten dat de PVV niet meer uitgenodigd wordt voor acties en bijeenkomsten van de FNV en de aangesloten bonden. Lokale vrijwilligers waren dat volgens de vakbond even vergeten en stuurden de PVV net als alle andere partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen toch een invitatie voor het debat.

De PVV is woest over de afwijzing. ,,Dat is geen miscommunicatie, maar pure discriminatie", briest lokale lijsttrekker Alexander van Hattem tegen Omroep Brabant. ,,En ondertussen stuurt FNV ons wel een brief waarin ze zeggen wat ze allemaal in het nieuwe bestuursakkoord voor Brabant willen hebben. Daar hebben ze ons blijkbaar wel voor nodig."