Nieuws/Binnenland
843886
Binnenland

Wat gaan we doen deze vakantie?

Zonnen of zweten

Langzaam maar zeker gaan we plannen maken voor de zomervakantie. Waar gaan we heen en wat gaan we daar ter plekke ondernemen? Gaan we luieren en genieten aan de rand van het zwembad of strand, of boeken we een sportieve vakantie? Behoort u tot de laatste categorie, dan is de Bergsportdag, zondag 15 maart, wellicht een tip.

Houdt u van wandelen in de bergen, maar heeft u geen idee wat daar allemaal bij komt kijken, dan staan er kenners van de Nederlandse Klim- en Bergsportdag klaar om het een en ander uit te leggen. Bent u een ervaren bergsporter op zoek naar inspiratie voor het volgende avontuur, dan vindt u hier stands met informatie voor de volgende stap in uw bergsportcarriëre. Grote namen in de bergsport, zoals Peter Habeler - de man die samen met Reinhold Messner in 1978 als eerste zonder extra zuurstof de Mount Everest beklom - geven lezingen. Buiten de lezingen kunt u meedoen aan workshops als 'slapen in een hoogtetent' 'bergwandelen met kinderen' en 'tas inpakken'.

Voorheen werd de Bergsportdag gehouden in het Congrescentrum in Nieuwegein, maar de beurs is uit zijn jasje gegroeid en groot genoeg voor de Utrechtse Jaarbeurs. Een stuk makkelijker met openbaar vervoer te bereiken en bovendien kunt u zondag gratis reizen met de NS (mits u in het bezit bent van het boekweekgeschenk).

De beurs is gratis.

www.bergsportdag.nkbv.nl

 

 

Pasar Bali Zwolle

 

De IJsselhallen Zwolle worden 14 en 15 maart omgetoverd tot een exotisch eiland. Met heerlijk eten, live bands, culturele dansen en een gezellige Aziatische markt is Pasar Malam Bali een evenement voor liefhebbers van de Oosterse cultuur. Door de aankleding met kleurrijke batik doeken, Indische landschappen, prachtige dansgroepen, Oosterse stands en restaurants komt u helemaal in de sfeer van Indonesië.

www.ijsselhallen.nl