Nieuws
843909
Nieuws

Nieuwe schaapjes tellen

Hebt u ze al zien staan? Schattige, wollige lammetjes die door de weide dartelen? Ze vragen er gewoon om geaaid te worden. En dat kan op verschillende plekken in Nederland.

Zo is de gloednieuwe schaapskooi op de Loenermarkt in Loenen (Gelderland) 150 spruiten rijk. Zondag 15 maart, een van de eerste Lammetjesdagen van het jaar, lopen de dieren tussen de bezoekers. De schapen, jong en oud, mogen geaaid worden en er is van alles te doen. Van ponyritjes tot demonstraties schapen drijven, excursies met boswachters tot hutten bouwen. Voor bezoekers die niet dicht in de buurt willen komen, maar het wel leuk vinden om naar het prille geluk te aanschouwen, heeft de nieuwe schaapskooi een publieksruimte waar vandaan het prille geluk ook te bekijken is.

Moeder en kind rusten na 16.00 uur. Tussen 10.30 en 16.00 uur is iedereen welkom. De entree van de lammetjesdag is gratis en aanmelden is niet nodig.

Parkeren kost €3.

Informatie: www.glk.nl/evenementen

Texel lammetjeseiland

Feit: de zon laat zich in het voorjaar en de vroege zomer vaker op Texel zien dan in de rest van het land. Met de veerboot vanuit Den Helder ben je er al in 20 minuten en een retourtje kost maar € 2,50.

De Texelse weiden worden door duizenden lammetjes bevolkt. VVV Texel heeft een zelfs een speciale Lammetjesfietsroute uitgezet, een prachtige tocht door een schilderachtig landschap. De route is 35 of 45 km lang.

Wie op het eiland op kraamvistite wil komen, kan terecht bij Schapenboerderij Texel. Boer Hans Witte is de trotse eigenaar van 25 verschillende schapenrassen en heeft zelfs een uniek exemplaar; een schaap met vijf poten. Witte vertelt over het leven op de ’boerderie’ en legt uit hoe zijn schapen geschoren worden. Verder zal hij met zijn hond, een Australian Kelpie, laten zien dat hij zelf niet achter een groep schapen hoeft aan te rennen om ze op een bepaalde plek te krijgen.

schapenboerderijtexel.nl