Nieuws
843973
Nieuws

Apple start met 'publieke' betatest iOS

IPhone-producent Apple is begonnen met een 'publieke' betatest voor zijn iPhone-software. Bepaalde iPhone-eigenaars kunnen nu ook een vroege versie van iOS testen. De eerste testversie is voor Nederlanders meteen ook interessant: met versie 8.3 snapt en spreekt spraakassistent Siri namelijk ook Nederlands.

Via een speciale site kunnen mensen inloggen met hun Apple-profiel en zich aanmelden als tester. Eerder deed Apple al iets vergelijkbaars met de nieuwste versie van OS X voor zijn Mac-computers.

Overigens is de test nog niet helemaal publiek, slechts een deel van de mensen die zich aangemeld hebben, kunnen iOS 8.3 installeren. Vooralsnog lijkt het erop dat alleen mensen die ook al aan het OS X-betaprogramma hebben meegedaan, zich voor het iOS-programma kunnen aanmelden. Het is nog niet bekend of er later meer mensen worden toegelaten.

Met iOs 8.3 worden vooral wat kleine verbeteringen toegevoegd en wat bugs opgelost, maar ook wordt dus ondersteunin voor Siri in het Nederlands toegevoegd. De spraakassistente werd al tegelijk met de iPhone 4S geïntroduceerd, maar Nederlands stond niet hoog op het to-do-lijstje bij Apple.