Nieuws/Binnenland
843975
Binnenland

NIEUWS

Meer Nederlanders willen boot delen

Het is een maatschappelijke trend: gezamenlijk bezit. Zo is het delen van een woning of auto al gangbaar. Nederlanders tonen tegenwoordig ook steeds meer belangstelling voor het delen van een boot. Voor hen heeft de Hiswa een standaardcontract ontwikkeld als twee tot vier mensen gezamenlijk een boot willen kopen.

Het heet de Hiswa Boatshare Overeenkomst, waarbij meerdere mensen samen een boot bezitten. "We krijgen steeds vaker vragen van klanten die graag een boot willen aanschaffen, maar aanhikken tegen de kosten'', aldus Ronald van Enkhuizen, voorzitter afdeling  jachtbouw bij HISWA Vereniging.

Afspraken

,,Met HISWA Boatshare spelen we hier op in. Maximaal vier eigenaren delen een boot met elkaar. Dat kan een sloep, een kajuitjacht of een zeilboot zijn. Natuurlijk horen er goede afspraken bij. Hiervoor hanteren we een standaard HISWA-overeenkomst, waarin de rechten en plichten voor alle partijen duidelijk zijn.''

Serviceniveau

,,HISWA Boatshare is een laagdrempelig concept voor bijvoorbeeld nieuwe watersporters. En bestaande watersporters krijgen de kans voor minder geld in een groter jacht te varen. Aanvullend kunnen we samen met hen afspraken maken over het gewenste serviceniveau. Van het vullen van de koelkast tot het jaarlijks motoronderhoud. Alles onder het motto: meer gemak maar toch het eigen boot-gevoel."