Nieuws/Binnenland
843997
Binnenland

Na wanhoopskreet ouders in deze krant

Zieke Melvin toch nog opgenomen

De doodzieke Melvin wordt vrijdag toch opgenomen in het ziekenhuis. De ouders van de 22-jarige Almeerder deden donderdag een oproep in De Telegraaf voor hulp voor hun zoon. Aan het einde van de middag kregen ze het verlossende telefoontje. „Dit geeft hoop, eindelijk”, aldus Melvins moeder Sheila Fritz.

Ze had er eigenlijk al niet meer op gerekend. En ook Melvins vader, Martin Hartkamp, was aan het eind van de middag nog steeds de wanhoop nabij. Ook al zijn ze al tien jaar gescheiden, voor Melvin vormen ze een sterk stel. „Naar aanleiding van het artikel hebben we honderden reacties gehad. Kennissen, vrienden, familie en ook mensen die we helemaal niet kennen. Maar vanuit medische hoek bleef het stil”, aldus Hartkamp.

'Blij en dankbaar'

Tegen vijf uur kreeg hij alsnog een telefoontje van de huisartsenpraktijk met de mededeling dat Melvin tóch wordt opgenomen in het Flevoziekenhuis. „De dienstdoende arts is ook nog even komen kijken. We zijn blij en dankbaar dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren”, zegt Sheila Fritz die haar zoon de afgelopen weken als een zielig hoopje zag wegkwijnen. Melvin is 1,90 meter lang, weegt nog 55 kilo en lijdt al enige weken aan hevige pijnen in zijn gehele lichaam. De huisarts noch het Flevoziekenhuis wil om privacyredenen niet op de kwestie ingaan.