Nieuws
844034
Nieuws

Chevrolet Volt kan eigenaar vergiftigen

De Chevrolet Volt kan voortaan niet meer achtergelaten worden met een ingeschakelde elektromotor. De fabrikant heeft de software van de hybride-auto herschreven, zodat de auto zichzelf uitschakelt wanneer de geparkeerde Volt nog in contact staat.

Volgens de fabrikant was de ingreep noodzakelijk, aangezien enkele klanten de Volt met ingeschakelde elektromotor in de garage hadden neergezet. De eigenaren waren vergeten om voor het uitstappen op de uit-knop te drukken. Zij kregen ook geen signaal dat de elektromotor nog actief was. Vervolgens raakte de accu leeg, waarna de 1,4 liter benzinemotor werd ingeschakeld om de batterij te laden. De garage vulde zich vervolgens met het giftige reukloze koolmonoxide, aldus de autobouwer.

Voorraad

Chevrolet voert op 64.000 stuks van de Volt de modificatie door. Het gaat om types uit de modeljaren 2011, 2012 en 2013. Exact 50.249 stuks zijn in Amerika geleverd, het restant in onder andere Canada en Europa. Opvallend is dat er bij de dealers nog steeds nieuwe 2013-Volts staan. Voor deze auto's heeft de fabrikant gevraagd de software-update eerst uit te voeren voordat de hatchback wordt afgeleverd aan een klant.