Nieuws/Buitenland
844470
Buitenland

Doden door brand in Russisch winkelcentrum

Vier mensen zijn in het Russische Kazan omgekomen door een brand in een winkelcentrum. Nog eens dertig mensen raakten gewond en er is één vermiste, meldden Russische media. De brand is inmiddels geblust.

Zo'n 650 mensen zijn geëvacueerd uit de winkels en de huizen boven het winkelcentrum. Duizenden vierkante meters van het gebouw genaamd Admiral gingen al in vlammen op. Boven de stad hingen lange tijd dikke rookwolken. Een deel van het dak stortte in. Vermoedelijk brak de brand uit in een café.

Vijf mensen werden gered uit het puin. Onder hen was een reddingswerker die vast kwam te zitten toen de entree van het gebouw in elkaar zakte.

Verzekering

Opvallend genoeg zou donderdag een handtekening worden gezet onder de verzekering van het gebouw. De eigenaar had net voor de brand de waarde van het gebouw laten opnemen. Vanaf donderdag zou de verzekering aansprakelijk zijn voor eventuele brandschade. De vuurzee van woensdag kwam echter net te vroeg.

Winkelen in Kazan is een gevaarlijke bezigheid geworden. Dit is al de vijfde grote brand in een winkelcentrum in het afgelopen halfjaar, aldus Russische media. Of er sprake is van brandstichting, is niet duidelijk. Na een eerdere brandstichting op een Vietnamese markt werd een verdachte aangehouden. Die bekende direct.