Nieuws
844575
Nieuws

Definitief groen licht voor rondweg Limburg

Limburg mag definitief doorgaan met de aanleg van een 26 kilometer lange rondweg in het zuiden van de provincie. De Raad van State heeft dat woensdag bepaald in een uitspraak waar jarenlang op is gewacht.

De zaak tegen de provincie was aangespannen door tegenstanders zoals omwonenden en Natuurmonumenten. De rechter oordeelde woensdag op basis van nieuw natuuronderzoek dat beschermde soorten in de natuurgebieden Brunsummerheide en Geleenbeekdal niet worden aangetast door de weg.

De Buitenring Parkstad wordt een tweebaansweg om de stadsregio Parkstad Limburg. Voor de aanleg is 441 miljoen euro gereserveerd.

Er is woensdag direct begonnen met het kappen van bomen. „De uitspraak had vanwege het naderende broedseizoen geen dag later moeten komen”, reageerde een gelukkige gedeputeerde Erik Koppe.

Of het project door de vertraging nog binnen het budget blijft, kon hij nog niet garanderen. De weg is op zijn vroegst klaar in 2018, maar dat kan ook nog jaren later worden als grondeigenaren nog lang dwars blijven liggen.