Nieuws
844581
Nieuws

Silicon Valley China: 49 startups per dag

In China's Silicon Valley openen per dag gemiddeld 49 startups. China stimuleert steeds meer nieuwe technologieondernemingen, ten koste van traditionele productiebedrijven.

Alleen al in het Zhongguancun-district, het antwoord op het Amerikaanse Silicon Valley, zijn met steun van de overheid 1600 startende bedrijven actief geworden.

Dit bedrijventerrein staat overigens al vol met dochterbedrijven van de grote Chinese bedrijven zoals pc-maker Lenovo, webbedrijf Baidu en Xiaomi, inmiddels de grootste smartphoneverkoper van het land.

Steun Chinese reuzen

De kleintjes opereren steeds vaker zonder steun van de Chinese staat, daarin geleid door de miljardenwaarderingen van bijvoorbeeld Xiaomi, dat nu $45 miljard marktwaarde heeft.

Vanuit het staatsapparaat zijn zo'n duizend investeringsbedrijven actief die de startups met technologie, vergunningen en kennis van ondernemers verder helpen. De bedrijven richten zich zonder uitzondering op de wereldwijde technologiemarkt. Xiamo alleen al steunT 27 startups, en beloofde onlangs nog eens honderd nieuwe bedrijven te helpen.

Klik hier voor al het actuele beurs- en bedrijfsnieuws !