Nieuws/Buitenland
844585
Buitenland

Na miljoenenroof op Franse snelweg

Klopjacht op 'Pink Panthers'

De Franse politie maakt nog altijd jacht op een groep van vijftien gemaskerde mannen die in de nacht van dinsdag op woensdag negen miljoen aan juwelen buitmaakten op de Franse snelweg. De mannen zouden vermoedelijk deel uitmaken van de beruchte roversbende 'Pink Panthers'.

De zwaargewapende bende sloeg toe op de autosnelweg A6 tussen Auxerre en Beaune. De groep gemaskerde mannen overviel twee geldtransportwagens bij de tolpoortjes van Avallon. De gepantserde busjes zouden juwelen, diamanten en kunstwerken hebben vervoerd.

De daders dwongen de inzittenden van de geldtransportwagens de auto te verlaten. De overvallers stalen de wagens en losten geen schot. Ze zijn later in snelle auto's ontkomen.

De geldtransportwagens zijn uitgebrand in de omgeving teruggevonden. Hoewel de politie direct een grote zoekactie op touw zette, zijn de daders nog altijd spoorloos.

Diamantroof

De roof wordt gelinkt aan de Pink Panthers, een goed geoliede roversbende die actief is in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de VS. De bende werd in één klap wereldberoemd met de spraakmakende diamantroof in Londen in 1993. De bende verstopte de steen van 500.000 pond in een pot gezichtscrème, een truc die ook te zien is in de gelijknamige film The Pink Panther.