Nieuws
844587
Nieuws

'Killer app Apple Watch laat op zich wachten'

Een zogeheten 'killer app' voor de Apple Watch is er nog niet, en laat ook nog even op zich wachten. Waarschijnlijk komt deze app, waarmee het potentieel van een apparaat kan worden aangetoond, pas nadat het slimme horloge te koop is. Dat zeggen verschillende ontwikkelaars van Apple Watch-apps.

Volgens één van hen, Markiyan Matsekh, is het ontmoedigend dat Apple zoveel limieten heeft geplaatst op van welke hardware in het horloge ontwikkelaars gebruik kunnen maken. Zo kunnen zij in hun apps geen gebruikmaken van de gyroscoop of de bewegingssensoren. Dat stelt hij tegenover persbureau Reuters.

Volgens een andere app-designer, Ryan Taylor, nemen veel ontwikkelaars de veilige route en maken ze extensies van apps die ze al voor de iPhone hebben uitgebracht. Hij denkt echter dat er interessantere apps uitkomen nadat de Watch verkrijgbaar is. Dan kunnen ontwikkelaars namelijk ook met de hardware aan de slag, iets dat nu nog voor een zeer select clubje is weggelegd. Apple nodigde de afgelopen maanden verschillende bedrijven uit om op het hoofdkantoor in Cupertino apps te testen.

De Apple Watch is vanaf 24 april beschikbaar in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Wanneer hij in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend.