Nieuws/Binnenland
844599
Binnenland

Polderwolf nu in Duitsland

De wolf die sinds vorige week Nederland in de ban hield, is teruggekeerd naar Duitsland. Dat lieten de provincies Groningen en Drenthe woensdag weten. De provincies baseren zich op berichten uit Duitsland dat de jonge wolf daar is gesignaleerd.

Hoewel de regie nu bij de Duitse autoriteiten ligt, blijven Groningen en Drenthe de wolf volgen. „Het dier verplaatst zich in korte tijd over grote afstanden.”

De wolf dook zaterdag in Nederland op. Hij werd gefotografeerd langs de N381 ter hoogte van Noord-Sleen, bij Emmen (Drenthe). Het dier was vanuit Duitsland de grens overgestoken. Het was zeker 150 jaar geleden dat de dierensoort voor het laatst in het wild in ons land voorkwam. Inmiddels is het dier ook aan de andere kant van de grens gespot, in Bunde.

Zaterdag werd het de wolf voor het eerst in Nederland gesignaleerd, bij het dorpje Noord-Sleen in de buurt van het Drentse Emmen. Het dier trok de dagen erna steeds noordelijker. Dinsdagavond werd het beest nog gefilmd bij het Groningse dorp Zuidbroek.

Het Nederlandse avontuur van de wolf lijkt nu voorlopig voorbij.