Nieuws/Binnenland
844623
Binnenland

Mishandelde Wendy (12) in pleeggezin

De 12-jarige Wendy uit Roelofsarendsveen, die ruim drie weken geleden wegens ernstige verwaarlozing werd opgenomen in het ziekenhuis, woont inmiddels bij een pleeggezin. Het meisje mocht het ziekenhuis onlangs verlaten.

Het meisje zou volgens buurtbewoners jarenlang mishandeld zijn door haar vader en stiefmoeder. Het meisje in kritieke toestand aangetroffen in haar woning aan de Geestweg. Ze was ernstig onderkoeld. Haar stiefmoeder had een ambulance gewaarschuwd omdat het meisje onwel was geworden.

Verwaarlozing

De vader en de stiefmoeder zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling en ernstige verwaarlozing. Nu wordt de vader ook verdacht van zware mishandeling. Volgens het OM had het meisje blauwe plekken op haar lichaam.

Het samengestelde gezin bestaat uit vijf kinderen, van wie er drie van de vader en de stiefmoeder samen zijn. De oudste twee kreeg hij in een eerder huwelijk en ze kwamen gedwongen onder toezicht van jeugdzorg te staan omdat ze gedragsproblemen vertoonden.

Begrepen

Opvallend is dat de stiefmoeder eerder al een groot interview gaf over haar jaren voortdurende strijd met jeugdzorg. Het resulteerde voor haar in een vicevoorzitterschap van de Cliëntenraad, omdat ze meer invloed op de zorginstelling wilde uitoefenen. Ze voelde zich niet begrepen en vond dat ook rechters onvoldoende weten wat er bij sommige gezinnen speelt en „daarom maar de kant van jeugdzorg kiezen”.