Nieuws
844629
Nieuws

Volvo halveert ontwikkelingstijd V40

De ontwikkelingstijd van de volgende generatie Volvo V40 zal minder dan de helft bedragen dan die van het huidige model. Dat zegt Peter Mertens, hoofd Research & Design van Volvo Cars, in gesprek met autovakblad Automotive News.

De Zweedse autobouwer werkt momenteel samen met moedermaatschappij Geely aan een nieuwe bodemarchitectuur voor compacte auto's. Door dat platform heeft Volvo nog maar 20 maanden nodig voor de ontwikkeling van een nieuw model. Ter vergelijking, de huidige V40 kostte volgens Mertens 42 maanden om te ontwikkelen. Als basis toen werd de Ford Focus-bodemsectie gebruikt.

S40, V40, XC40

Volvo gaat de nieuwe bodemarchitectuur voor zijn compacte auto's niet voor één model gebruiken. Op basis van het platform komen ten minste drie Volvo-types. Dat wordt in ieder geval een V40. Daarnaast komen een vierdeurs sedan als S40 en een crossover onder de naam XC40. De V40-opvolger verschijnt over drie jaar op de markt.

SCA-architectuur

Volvo gebruikt voor de grotere modellen eveneens een nieuwe bodemarchitectuur. De net onthulde XC90 heeft als eerste model de beschikking over het platform. De S80, V70, XC60, S60 en V60 volgen in de komende vier jaar. De totale ontwikkelingstijd voor modellen op dit zogeheten SCA-platform zal door Volvo ook worden teruggedrongen. Voor de XC90 hadden de techneuten 30 maanden nodig. Dat moet voor de overige types worden teruggebracht tot 20 maanden.