Nieuws/Buitenland
844650
Buitenland

Kinderen verijdelen ontvoering broertje

Twee heldhaftige kinderen van acht en tien jaar hebben op het nippertje de ontvoering van hun 22 maanden oude broertje voorkomen.

Owen Wright was met zijn broer en zus in een park in Washington aan het spelen, toen een onbekende man plotseling de peuter uit zijn buggy trok. Hij rende ervandoor met het kind in zijn armen, maar had geen rekening gehouden met het verzet van de broer en zus van Owen.

De twee dappere kinderen zetten, met buggy en al, de achtervolging in en schreeuwden naar omstanders wat er gaande was. Na een tijdje werden ze in de achtervolging vergezeld door twee tieners en werd het de kidnapper te heet onder de voeten. Hij liet Owen los en ging ervandoor.

Klopjacht

De vader van de drie kinderen vertelt aan ABC News dat het drietal bij de oppas was toen de kidnapper toesloeg. De oppas zou de kinderen zonder toezicht in het park hebben laten spelen.

De politie is een klopjacht begonnen op de ontvoerder, omdat de vrees bestaat dat hij ergens anders nog een keer toeslaat. Er zijn bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe de man wegrent met Owen in zijn armen, achtervolgd door de dappere kinderen.