Nieuws/Binnenland
844662
Binnenland

De Sims 4 al meer dan 12.00 jaar gespeeld

Gezamenlijk hebben gamers sinds september 2014 al 12.205 jaar besteedt aan het spelen van De Sims 4. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt. In die tijd zijn er 32 miljoen Sim-poppetjes aangemaakt en zijn er 5,7 miljoen baby's geboren. Dat is één baby per seconde.

Electronic Arts heeft verder de trouw- en scheidingspercentages vergeleken met die van de Verenigde Staten. De Sims trouwen met 40 procent minder vaak dan de Amerikanen, die op 51 procent staan. Daar staat wel tegenover dat maar 2 procent van de Sims scheidt en dat percentage ligt in de VS op 40 procent. Wellicht komt dit omdat men in de game vaker met elkaar het bed induikt. Per maand hebben de Sims gemiddeld vier keer meer seks (beter bekend als ’O jaa!') dan getrouwde koppels in de VS.

Spelers kiezen vaker voor liefde voor hun Sims dan dat ze voor het grote fortuin gaan. Hoewel een simpele cheatcode makkelijk voor beide kan zorgen. Het gemiddeld kapitaal in De Sims 4 is 399.730 Simoleons. Die worden verdiend met de meer dan 21 miljoen carrières die de spelers sinds de release van De Sims 4 begonnen zijn.

Magere Hein heeft het maar druk in de game. 32 procent van de Sims sterft van ouderdom. 18 procent legt het loodje van de honger en 14 procent komt om het leven door een brand. Verder is het mogelijk om in De Sims 4 dood te gaan van het lachen. Dat deden 3.000 Sims.