Nieuws
844672
Nieuws

Verzwakking euro stuwt koersen

AEX schiet weer door 490

Na twee dagen van dalingen wist AEX vandaag fors te herstellen met een plus van 1,6% naar een stand van boven de 490 punten, waarmee het hoogste niveau sinds medio 2008 werd aangetikt.

Beleggers trokken zich op aan de voortdurende daling van de euro die tegenover de dollar tot onder de $1,06 dook. Een zwakke euro is goed nieuws voor de concurrentiepositie van Europese bedrijven.

De AEX noteerde rond kwart over elf 1,5% op 490,5  en heeft door de sterke opleving van de koersen de magische grens van 500 punten weer in zicht.

Vooral Fugro kon bij de hoofdfondsen dankzij overnamespeculatie op flinke kopersinteresse rekenen met een koerswinst van  5,8%.

„We pakken de draad weer op na de daling op dinsdag. De opmerkingen van ECB-president Mario Draghi over een verbreding en versteviging van het economisch herstel ondersteunen het sentiment. Ook wordt de euro steeds goedkoper. Het is wel afwachten wat Wall Street straks gaat doen, want daar zijn ze niet zo blij met de dure dollar”, aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.