Nieuws
844674
Nieuws

Horen, zien en meelezen: tv tip

Heerlijk hysterisch

Oh, die goeie ouwe tijd. NPO Best, de nostalgische zender van de Nederlandse publieke omroepen, staat bij ons regelmatig aan. Herinneren jullie je deze nog: ’U.O.ME van Luv’?

We schrijven 1978 als de meidengroep Luv’, met de roodharige José Hoebee, de blondine Marga Scheide en de donkerharige Patty Brard de Top 40 binnenkomt met deze hit uit de VPRO-serie 'Het is weer zo laat!', beter bekend als Waldolala. Het was het begin van het grote succes. In 'Voor Alle Fans: Luv’  komt deze eerste hitsingle vanavond natuurlijk ook voorbij.

Noem het een goede timing, direct aansluitend zien we Patty Brard nog een keer voorbij komen in de Bananasplitshow. De nieuwe generatie kijkers zal zich niet herinneren dat La Brard veel te danken heeft aan haar avonturen met de meidenband. Een paar jaar geleden werd zij zelfs op de Vrijmarkt betrapt met de verkoop van haar Luv’-kleding.

Wat er met mijn Luv’-kleedjes is gebeurd, kan ik me eigenlijk niet herinneren. Wel weet ik dat mijn zus en ik bijna wekelijks achter de naaimachine kropen om de outfit van de ’hippe’ dames te kopiëren. En dan die kapsels, heerlijk hysterisch. Ik krijg bijna het schaamrood op de kaken als ik foto’s uit die tijd voorbij zien komen. Maar voor toen gingen we echt mee in de tijd, roep ik nog maar even defensief!

Hoe ver gingen jullie mee in de Luv-gekte?

NPO Best - 21:45 uur - Voor alle fans

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!