Nieuws/Binnenland
844676
Binnenland

De Beste Markten staan in Amsterdam, Haarlem en Gouda

De Siermarkt in Amsterdam, de markt in Haarlem en de markt in Gouda zijn uitgeroepen tot de Beste Markt(en) van Nederland 2015.

Tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, dat de verkiezing om de Beste Markt van Nederland organiseert, zijn vandaag de winnaars bekend gemaakt.

De jury was enthousiast over alle inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. 

Amsterdam

 De Siermarkt (op woensdag) wist in de categorie kleine markten te winnen van Ouddorp en Zierikzee.

 

Haarlem

In de categorie middelgrote markten trok de zaterdagmarkt van Haarlem aan het langste end. Nummers twee in die categorie zijn Eygelshoven en Huizen. Volgens de jury had Haarlem de mooiste pleinuitstraling. Het is een bewogen jaar geweest voor de Haarlemse kooplieden, mede vanwege grote evenementen als Serious Request. Toch heeft dat ook gezorgd saamhorigheid en staan de neuzen nu dezelfde kant op.

Gouda

En in de categorie grote markten wist de zaterdagmarkt van Gouda te winnen. Zij wonnen het van Valkenswaard en Nunspeet. Het stadhuis in Gouda een mooi plaatje, al is het wel lastig dat de markt er omheen in drie gedeeltes moet worden gesplitst.