Nieuws/Binnenland
844696
Binnenland

'Moordenaar' Mariska mee in stille tocht

De tbs'er die nu vastzit voor de moord op Mariska Peters heeft nog meegelopen in de stille tocht die werd gehouden voor de Nijmeegse. De 51-jarige Johan P. is de oom van Mariska. Na haar verdwijning plaatste hij ook berichten op Facebook waarin hij zijn nichtje- al dan niet gespeeld- wanhopig vroeg om iets van zich te laten horen.

'Lieve Maris, als je kan laat please wat horen iedereen gaat er hier aan onderdoor. We missen je' ,schreef Johan P. op Facebook, weet het AD. De tekst is buitengewoon luguber nu duidelijk is dat de politie hem ziet als de mogelijke moordenaar.

De 21-jarige Mariska verdween op 9 februari. Ze was in haar auto onderweg naar een vriendin, maar kwam daar nooit aan. De politie zocht eerst tevergeefs bij het Maas-Waalkanaal. Een groep particulieren met speurhonden ging eind februari zoeken in de Hatertse Vennen. Binnen een kwartier vonden de honden het lichaam van de Nijmeegse. Ze bleek gewurgd.

Vlak daarna liep Johan P. met een van verdriet vertrokken gezicht mee in een stille tocht voor haar. De rouwstoet trok naar de plaats waar Mariska’s auto een dag na haar vermissing werd aangetroffen. Samen met andere nabestaanden legde P. daar foto’s en bloemen neer. Op een voetbalveldje in de buurt liet hij samen met tientallen anderen ballonnen op en stak hij fakkels aan.

P. heeft de schijn op z'n minst tegen. Hij is in 2004 veroordeeld voor onder meer het seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Ten tijde van de moord op Mariska verbleef hij in de Nijmeegse Pompeklinkiek, waar hij in de laatste fase zat van zijn tbs-behandeling.